[searchandfilter id="190" show="results"]

Training

Hoe actueel is uw pensioenkennis? In één middag helemaal ‘up to date’ met uw pensioenkennis!

Het onderwerp pensioen is de afgelopen jaren volop in het nieuws geweest. De actualiteiten volgen elkaar in hoog tempo op: Lage rentestanden, tegenvallende beleggingsresultaten, de vraag over de houdbaarheid van het huidige pensioenstelsel, de hogere levensverwachting en de veranderende wetgeving rondom pensioenen. Medewerkers hebben vragen over hun pensioen en richten zich vaak als eerste tot u als OR-lid. Maar hoe zit het met uw eigen pensioenkennis?

In een dagdeel praten we u bij over alle ontwikkelingen en de impact hiervan op uw pensioenregeling.

E-Learning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advies

Advies op maat, van quick-scan tot uitgebreid onderzoek.
Voor een ondernemingsraad zijn pensioenzaken vaak geen alledaagse kost. Als de werkgever zijn pensioentoezegging wijzigt, dan is hij verplicht dit ter instemming bij de ondernemingsraad voor te leggen. OR Pensioen ondersteunt en adviseert u bij het toetsen van de instemmings- of adviesaanvraag.

Deze advisering gebeurt zo uitgebreid als u als ondernemingsraad dat wilt. Een quick-scan van het werkgeversvoorstel behoort tot de mogelijkheden, maar ook het opstellen en uitvoeren van een enquête voor uw achterban ligt op ons terrein. Wij adviseren en ondersteunen uiteraard ook bij het opstellen van een tegenvoorstel en het uitonderhandelen hiervan. Dit alles uiteraard op maat, want geen enkel instemmingstraject is gelijk.